BLOG 6

Geen regels meer

Ben jij stiekem iemand die zich altijd aan regeltjes houdt als het gaat om de kleding die je draagt? Je outfit moet altijd matchen, want als dat niet zo is dan draag je dat kledingstuk dus gewoon niet? 

Denk aan dat leuke paarse vest wat je in je kast hebt hangen. Als je dat paarse vest aan hebt dan moet “de kleur paars” ook terugkomen in dat print bloesje wat je er onder aan hebt of in een riem, sneaker, sieraden of misschien zelfs wel in je tas! Als het maar ergens in terug komt, want dan klopt het en dan ben je gerust gesteld. Want ojeee als dat niet zo is, dan doe je dat leuke paarse vest dus gewoon niet aan 

Mijn antwoord: EEUWIG ZONDE! Ik doe niet aan regels, die bestaan gewoonweg niet. Onze moeders waren de eeuwige matchers, daarvan hebben wij de behoefte om te matchen geleerd. Maar weet je, dat hoeft dus niet meer 

Juist als iets niet matcht, net even anders is, dan maak je een outfit bijzonder en leuk. Dan zal je zien, omdat je dus niet meer aan die verplichte match regels houdt, dat je jouw kleding eindeloos met elkaar kunt combineren. Gewoonweg omdat je jezelf niet meer beperkt. Dus hoe tof is dat! 

En natuurlijk is het even wennen om gewoontes af te leren. Maar ik zeg het vaker, ga het doen en de kracht van herhaling werkt. Match een keer je outfit niet, doe eens het tegenovergestelde van wat je normaal doet. Na 3 tot 5x zijn je hersenen die nieuwe outfit alweer gewend.

Blog 6

Mijn stijltip: vooral niet teveel nadenken over kleding maar aantrekken waar je happy van wordt! 

2023 © Copyright Anita Kemp Stijl Coach | All rights reserved | Webdesign by Gripp_D