BLOG 1

Kast make-over tips

Hoe zorg je er voor dat kleding niet meer in je kast verdwijnt en je weer overzicht krijgt in jouw garderobe? De oplossing: een kast make-over!

Wat mag er niet in je kast
Alles wat te groot, te klein, oud en versleten is mag weg. Kleding wat niet meer je smaak is, maar je niet weg doet omdat het zo duur was of je nooit hebt gedragen mag ook niet meer in je kast. Breng het naar de kringloop of verkoop het. Het is zonde om kleding oneindig lang te bewaren waar je niets mee doet. Uitgangspunt is dat je alleen nog maar kleding in je kast hebt hangen wat je regelmatig pakt en met plezier draagt!  

Kleur
Hang je kleding op kleur voor meer overzicht. Hierdoor kies je bewust welke kleur je die dag wil dragen en kun je beter een outfit samenstellen dan wanneer alles door elkaar hangt.

Niet meer binnenste buiten
Hang kleding niet binnenste buiten op aan de kledinghanger. Leuk al die verschillende waslabels, maar je ziet niet hoe een kledingstuk er in het echt uit ziet. Zonde, want daardoor trek je het niet aan en blijft dat kledingstuk in de kast hangen!

Mooie kledingitems niet opvouwen
Mooie tops en blouses moet je zeker niet opvouwen maar uithangen. Die parels verdienen geen kreukels, maar moeten juist gezien worden! Alles wat in het zicht hangt pak je sneller. Anders verdwijnt het toch stiekem in een stapel ergens achterin je kast.

Kledinghangers
Uniforme kledinghangers, daar word ik persoonlijk heel blij van! Al je kleding hangt op gelijke hoogte = meer rust, ruimte en overzicht. Ik ben fan van de fluwelen kledinghangers die je tegenwoordig veel ziet. De fluwelen stof heeft als voordeel dat kleding niet beschadigd en niet gemakkelijk van de hanger afglijdt. De hangers zijn ook lekker smal waardoor het niet veel ruimte in je kast inneemt en je daardoor meer kleding in je kast kwijt kunt.

In het zicht
Zet je schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires in het zicht of berg het op waar je er eenvoudig bij kunt. Als je ziet wat je hebt kun je het beter met elkaar combineren dan wanneer spullen zijn opgeborgen in dozen of verspreid door het huis liggen. 

Twijfel
Mocht je nou echt nog twijfelen of een bepaald kledingstuk wel in jouw kledingkast thuis hoort? Berg het tijdelijk ergens anders op (niet in je kast). Kun je op een later moment altijd nog beslissen of je het gaat dragen of niet.

Kast makeover

2023 © Copyright Anita Kemp Stijl Coach | All rights reserved | Webdesign by Gripp_D